Neil Gaimans Sandman-serie till Netflix

American Gods och Good Omens har redan bearbetats för tv-skärmarna. Nu blir även Neil Gaimans populäraste seriealbum, The Sandman, tv-serie. Netflix har vunnit budgivningen.

Det talas om en jätteaffär mellan Netflix och Warner Bros TV. Elva avsnitt ska produceras i vad som beskrivs som DC Entertainments dyraste tv-projekt hittills. Allan Heinberg (Wonder Woman, Grey’s Anatomy) ska fungera som showrunner och skriva manus till premiäravsnittet ihop med Neil Gaiman och David Goyer. De senare är båda exekutiva producenter och var tidigare inblandade i en filmbearbetning av The Sandman som aldrig nådde fram till biodukarna.

The Sandman är en mörk fantasyberättelse med Neil Gaimans vanliga mix av samtida fiction, historiskt drama och moderna myter.

”Från de rika karaktärerna och berättelserna till den intrikat byggda världen, vi ser fram emot att skapa en episk originalserie som gräver djupt i det mångfacetterade universum som älskas av fans runt hela världen”, kommenterar Channing Dungey, som för ett halvår sedan lämnade ABC för att bli vice president för Netflix originalproduktioner.