Teaser: Neil Gaimans The Sandman

Charlatanen Roderick Burgess utför en suggestiv ritual i det första klippet från Neil Gaimans senaste fantasyserie The Sandman.

American Gods och Good Omens har redan blivit tv-serier och The Anansi Boys är på väg. När fantasyförfattaren och numera även tv-skaparen Neil Gaiman bestämde sig för att ta även sitt mest populära seriealbum, The Sandman, till tv-skärmarna var det Netflix som vann budgivningen. 

Elva avsnitt produceras i vad som beskrivs som DC Entertainments dyraste tv-projekt hittills. Allan Heinberg (Grey’s Anatomy) är showrunner och har skrivit manus till premiäravsnittet ihop med Neil Gaiman och David S Goyer. Den senare är även aktuell med bearbetningen av Apples påkostade sci fi-äventyr Foundation.

The Sandman är en mörk fantasyberättelse med Neil Gaimans vanliga mix av samtida fiction, historiskt drama och moderna myter. Klippet som släppts domineras av Charles Dance som charlatanen Richard Burgess och introducerar även Tom Sturridge som Dream.

Tom Sturridge i huvudrollen som Dream. Foto: Netflix

Sturridge berättade på gårdagens fanevent Tudum om pressen att spela Dream, även känd som Morpehus, Sandman och en rad andra namn.

“När jag fick veta att jag blivit tillfrågad att spela Dream var jag skräckslagen inför ögonblick som detta, därför att jag vet hur viktig han är för er, helt enkelt utifrån hur viktig han är för mig.”

Något premiärdatum för The Sandman har ännu inte annonserats men “coming soon” i teasern bör betyda senare detta år.