Good Omens nästa Neil Gaiman-serie

En ängel och en demon ska rädda världen från apokalypsen. Neil Gaimans nästa tv-projekt, Good Omens, har premiär i maj.

Bestsellerförfattaren Neil Gaiman fanns med som exekutiv producent när hans roman American Gods blev tv-serie hos Starz. Trots högt ställda förväntningar blev den första säsongen inte någon jättesuccé, utan har mer kommit att förknippas med bakom kulisserna-dramatik. Den andra säsongen om kriget mellan de forntida och de moderna gudarna har premiär på söndag, den 10 mars.

Huruvida det är ett gott tecken eller inte inför Neil Gaimans andra stora tv-projekt låter vi vara osagt, men Good Omens imponerar i alla fall på papperet. Gaiman är själv showrunner för serien om ängeln Aziraphale och demonen Crowley som slår sig ihop för att rädda jorden undan undergång.

Huvudrollerna spelas av Michael Sheen (Masters of Sex) och David Tennant (Jessica Jones). Den förstnämnde är för övrigt också aktuell som en ny karaktär i den tredje säsongen av The Good Fight som har premiär på HBO Nordic den 14 mars.

Jon Hamms roll som ärkeängeln Gabriel utökades under resans gång.

I Good Omens medverkar ytterligare en tung trio. Jon Hamm (Mad Men) spelar ärkeängeln Gabriel medan Frances McDormand (Three Billboards) och Benedict Cumberbatch (Sherlock) ger röst åt Gud respektive Djävulen.

Neil Gaiman och Terry Pratchett skrev fantasyromanen 1990 och duon har själva bearbetat den till en miniserie i sex avsnitt. I en intervju med Syfy noterar Gaiman hur märkligt rätt i tiden berättelserna i American God och Good Omens ligger trots att båda skrevs i Gaimans ungdom: ”Jag är van att vara tidlös, jag är inte van att vara så tidsaktuell”.

Good Omens som har premiär den 31 maj på Amazon Prime Video.