Moore, Fahy och Alcott i mörka komedin Sirens

Julianne Moore och Meghann Fahy ska slåss om Milly Alcock i en Netflixserie om klass och makt. Trion har de ledande rollerna i Sirens från skaparen av Maid, Molly Smith Metzler.

Oscarsvinnaren Julianne Moore är klar för ännu ett tv-projekt efter det rojalistiska perioddramat Mary & George. Den här gången ska hon dela scen med Meghann Fahy från säsong två av The White Lotus och Milly Alcock, som spelade den unga Rhaenyra i säsong ett av House of the Dragon.

Sirens beskrivs som en mörk och sexig komedi som utspelar sig under en weekend i en lyxig strandfastighet. Devon (Fahy) är bekymrad över sin syster Simones märkliga förhållande till hennes nya arbetsgivare, den mystiska societetskvinnan och djuraktivisten Michaela Kell (Moore). Michaelas luxuösa livsstil är som en drog för Simone (Alcock) och Devin tycker det är dags att lägga sig i. Hon spårar upp henne, men underskattar vad det innebär att få Michaela som fiende.

Miniserien är skapad av Molly Smith Metzler som var showrunner för Maid med Margaret Qualley i huvudrollen. Sirens produceras liksom Maid av Margot Robbies framgångsrika produktionsbolag Lucky Chap. Metzler har byggt societetshistorien på sin egen teaterpjäs Elemeno Pea.