Trailer: Ingenting kan stoppa Julianne Moore i Mary & George

Ingenting kan stoppa Julianne Moore och Nicholas Galitzine i trailern för Mary & George. De spelar en mor och son som tar sikte på den engelska tronen i det rojalistiska perioddramat.

DC Moore har inspirerats av Benjamin Woolleys bok från 2917, The King Assassin, när han skapat Mary & George. Bakom namnen i seriens titel döljer sig två historiska personer, hertiginnan av Buckingham, Mary Villiers, och hennes son George.

Mary Villiers, senare känd som Mary Stewart, lät under den så kallade jakobinska eran under 1600-talet sin stilige och karismatiske son George förföra kung James I och bli dennes mäktiga intima sällskap. Huruvida relationen var sexuell, därom tvista de lärde, men via intriger och manipulation lyckades Mary och George bli ett av de rikaste och mest inflytelserika mor och son-paren i Englands historia. 

Mary och George spelas av Oscarsbelönade Julianne Moore och den mer okände Nicholas Galitzine (Red, White and Royal Blue). Tony Curran (Your Honor) gör rollen som kung James I.

“Jag har makten, jag har kungen, jag har England“, säger George i den sexiga trailern. “Vad kan stoppa oss nu“, svarar hans mor.

Skaparen DC Moore i tidigare sagt så här om sin nya serie: “Ända sedan jag först läste om Mary Villiers liv och allt hon uppnådde med sin son George har jag varit fixerad vid att ta hennes historia till tv-skärmen. Mellan kung James ofta ignorerade kärlek och lust för män, Marys extraordinära uppsving som kvinna i en manlig värld och Georges många sexuella och politiska erövringar är detta en väldigt rik och i tv-sammanhang ännu inte berättad historia om ett par föregångare som erövrade allt som låg framför dem.”

Miniserien i sju avsnitt var från början producerad i ett samarbete mellan amerikanska AMC och brittiska Sky. Det amerikanska partnerskapet togs sedan över av Starz, vars serier i Sverige kan streamas via Starzplay. Premiär den 5 april på Starz.