Trailer: Jenna Colemans nya kriminaldrama The Jetty

Jenna Coleman leder och producerar miniserien The Jetty. BBC har precis släppt trailern för kriminaldramat som också är en coming of age-historia som utforskar sexualitet, grooming, identitet och minnen.

I samma veva som debattens vågor går höga om säsongsfinalen av Doctor Who har BBC också lanserat trailern för The Jetty, med en av tidsdoktorns mest populära tidigare kompanjoner i huvudrollen. Jenna Coleman har dessutom The Serpent, The Sandman och Wilderness mer färskt på sitt cv.

I The Jetty spelar Jenna Coleman detektiv Ember Manning som utreder ett fall som riskerar att riva upp hennes egna förflutna. När en brand borrar sig igenom en fastighet i en naturskön kuststad i Lancashire måste Ember Manning lista ut hur den är kopplad till en podcast-journalists utredning om en sedan länge saknad person och ett otillåtet förhållande mellan en man i 20-årsåldern och två minderåriga flickor. När Ember närmar sig sanningen hotar den att förstöra hennes liv – och tvingar henne att omvärdera allt som hon trodde hon visste om det som varit, det som sker och staden som hon alltid kallat för hemma.

Den 15 juli är det premiär för The Jetty på BBC. Hur seriens fyra avsnitt kommer att distribueras utanför Storbritannien återstår att se.