Julianne Moore i ny Stephen King-serie

Apple TV har avslöjat att Stephen King-serien Lisey’s Story får sommarpremiär. Serien återförenar Julianne Moore med Clive Owen.

Stephen King är van vid tv-bearbetningar av sina skräckromaner. Många har gjorts under årens lopp, senast HBO:s The Outsider och The Stand på CBS All Access (HBO Nordic i Sverige) med bland andra Alexander Skarsgård i rollistan.

Nu är det dags för Lisey’s Story som är en av de satsningar som Apple TV+ presenterat under det virtuella TCA-event som pågår. Den här gången står den världsberömda skräckförfattaren själv för bearbetningen och är också med och producerar miniserien.

“Lisey’s Story betyder mycket för mig därför att det är den som jag älskar mest. Det är en berättelse om kärlek och äktenskap och den kreativa impulsen och har också en kick-ass skurk. Jag vill vara engagerad hela vägen. Det här är ett passionsprojekt”, förklarade Stephen King under TCA-panelen.

Två tungviktare frontar serien. Julianne Moore gör rollen som titelpersonen Lisey Landon, vars make Scott spelas av Clive Owen. Scott var en berömd författare, men när serien utspelar sig är han död. En serie händelser får Lisey att börja inse saker om sin avlidne make och sitt äktenskap som hon försökt förtränga och glömma.

Clive Owen och Julianne Moore har tidigare spelat mot varandra i filmen Children of Men.

Miniserien i åtta avsnitt har även i övrigt en imponerande rollista bestående av bland andra Joan Allen, Jennifer Jason Leigh, Dane DeHaan och Ron Cephas Jones. Pablo Larrian står för regin och serien är producerad av J J Abrams produktionsbolag Bad Robot Productions och Warner Bros. Television.

Lisey’s Story kommer till Apple TV+ på ett ännu inte preciserat datum någon gång i sommar.