Mor och dotter i Netflixserien Maid

För första gången spelar Margaret Qualley mot mamma Andie MacDowell. Det sker i Netflixserien Maid där deras karaktärer också är mor och dotter.

Molly Smith Metzler svarar för bearbetningen av Stephanie Lands bestseller Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive, nedkortat av Netflix till kort och gott Maid.

I tv-versionen, som beskrivs som en dramakomedi, är huvudpersonen Alex en ensamstående mamma som flytt från ett våldsamt förhållande och för att klara sig i en tuff tillvaro tvingas ta jobb som hushållerska. Maid beskrivs som en vacker, levande, modig och inspirerande berättelse om amerikansk fattigdom.

Alex spelas av Margaret Qualley och Alex excentriska mamma av Andie MacDowell. MacDowell, känd från bland annat Fyra bröllop och en begravning, skymtar förbi i den nysläppta trailern som annars är en känslomässig uppvisning av snart 27-åriga Qualley, uppmärksammad för sina insatser i FX-serien Fosse/Verdon och Tarantino-filmen Once Upon a Time in Hollywood.

Mor och dotter, Andie MacDowall och Margret Qualley. Foto: Netflix

Författaren Stephanie Land är en av seriens exekutiva producenter och säger i ett uttalande: ”Jag skrev boken så att människor som kämpar för att klara sig kan se sig själva representerade på ett autentiskt sätt och kan känna sig mindre ensamma. Netflix serie, som är inspirerad av min bok, tar det arvet vidare på ett sätt som verkligen är häpnadsväckande”.

Netflixserien Maid är producerad av Margot Robbies produktionsbolag LuckyChap Entertainment och landar hos Netflix den 1 oktober.