Sherlock Holmes som ung i Guy Ritchie-serie

Nästa tv-projekt för Guy Ritchie är en serie om en ung Sherlock Holmes. Zink Tseng från 3 Body Problem blev precis klar för Young Sherlock där Hero Fiennes Tiffin spelar detektiven.

Sir Arthur Conan Doyles älskade mästerdetektiv har varit föremål för otaliga tolkningar både i film och tv. Nu är det dags igen. I slutet av maj meddelade Amazon Prime Video att en serie beställts som ska berätta ursprungshistorien om världens kanske mest kända detektiv.

Guy Ritchie, som nyligen var aktuell med sin första tv-serie, The Gentlemen hos Netflix, ska både producera och regissera Young Sherlock. Det ska ske i nära samarbete med Matthew Parkhill som är seriens manusförfattare och showrunner.

Den unge Sherlock Holmes ska spelas av Hero Fiennes Tiffin som debuterade i stora sammanhang redan som 11-åring då han spelade Lord Voldemort som ung i Harry Potter och halvblodsprinsen. Han är också väl bekant med Guy Ritchie efter sin medverkan i den brittiska regissörens senaste långfilm The Ministry of Ungentlemanly Warfare.

Hero Fiennes Tiffins farbror Joseph Fiennes ska spela Sherlocks far medan Sherlocks mor görs av Natascha McElhone.

I dagarna har ytterligare en skådespelare adderats. Det är Zine Tseng som ska spela Gulun Shou’an, kinesisk prinsessa, beläst från universitetet i Oxford och skicklig martial art-utövare. Tseng fick nyligen ett mindre genombrott som den yngre versionen av huvudkaraktären Ye Wenjie i Netflix sci fi-drama 3 Body Problem.

Den åtta avsnitt långa Amazon Prime-serien är inspirerad av författaren Andy Lanes Young Sherlock Holmes-serie. I tv-serien är Sherlock 19 år. Vanärad, ofiltrerad och oinformerad hamnar han mitt i ett mordmysterium på universitetet i Oxford, vilket hotar hans frihet. Helt utan disciplin kastar han sig rakt in i sitt första brottsfall i ett försök att avslöja en global konspiration.