Ett steg närmare reboot av Battlestar Galactica

Sam Esmail har jobbat med en Battlestar Galactica-reboot sedan 2019. Nu har han tagit projektet ytterligare ett steg. Derek Simonds har utsetts till showrunner för sci fi-serien.

De flesta är överens om att Battlestar Galactica, som sändes i fyra säsonger under åren 2004-2010, är en av tv-historiens bästa sci fi-serier. Eller som en Battlestar Galactica-fan skulle ha uttryckt det: So say we all.

Vad många glömmer bort är att även det var en reboot. Den första versionen spelades in 1978-1979, men få kommer ihåg originalserien i dag.

Syfy-serien med Edward James Olmos, Mary McDonnell, Katee Sackhoff, James Callis, Tricia Helfer och Grace Park blev däremot en kritikerdarling. Den gav också upphov till två spinoffer, tv-serien Caprica och tv-filmen Battlestar Galactica: Blood & Chrome.

Nu är det alltså dags att återvända till Battlestar Galactica-världen igen. Mr Robot-skaparen Sam Esmail har sagt att den nya serien ska berätta en ny story inom ramen för samma universum och i samma anda. Den som Sam Esmail har satt att styra skutan är Derek Simonds (The Sinner), som har anslutit som författare, exekutiv producent och showrunner. 

Ännu har inga skådespelare kopplats till projektet som hör hemma hos den amerikanska streamingtjänsten Peacock, vars serier har Skyshowtime som europeiskt hem.