Bilder: Julianne Moore i Lisey’s Story

Apple har släppt de första bilderna och annonserat premiärdatum för Stephen King-satsningen Lisey’s Story. Julianne Moore har titelrollen.

Stephen King är van vid tv-bearbetningar av sina skräckromaner. I Lisey’s Story har den världsberömda skräckförfattaren själv skrivit manus till alla åtta avsnitten av miniserien.

“Lisey’s Story betyder mycket för mig därför att det är den som jag älskar mest. Det är en berättelse om kärlek och äktenskap och den kreativa impulsen och har också en kick-ass skurk. Jag vill vara engagerad hela vägen. Det här är ett passionsprojekt”, förklarade Stephen King under TCA-panelen i februari.

Apple beskriver Lisey’s Story som en djupt personlig, tänkvärd thriller som följer huvudpersonen Lisey Landon (Julianne Moore) två år efter hennes makes död. Scott Landon (Clive Owen) var en berömd romanförfattare. En serie händelser inträffar som får Lisey att börja minnas saker om sin avlidne make och sitt äktenskap som hon har försökt förtränga.

Miniserien har även i övrigt en imponerande rollista bestående av bland andra Joan Allen, Jennifer Jason Leigh, Dane DeHaan och Ron Cephas Jones. Pablo Larrian står för regin och serien är producerad av J J Abrams produktionsbolag Bad Robot Productions och Warner Bros. Television.

De två första avsnitten av Lisey’s Story kommer till Apple TV+ den 4 juni. Apple TV har också offentliggjort de första bilderna från miniserien.

Julianne Moore och Clive Owen. Foto: Apple TV+
Julianne Moore och Joan Allen. Foto: Apple TV+
Dane DeHaan.
Jennifer Jason Leigh och Julianne Moore.