Trailer: The Knick säsong 2

Cinemax har släppt den första riktiga trailern för andra säsongen av The Knick. ”I wanna make history”, säger Thackery innan allt brakar lös på allvar.

Konflikten mellan mänskliga begränsningar och medicinska experiment för att spränga vetenskapliga gränser fortsätter i säsong 2 av The Knick. Clive Owen spelar den briljanta men känslomässigt plågade och ständigt snortande kirurgen John W ”Thack” Thackery. I den andra säsongen, som utspelar sig 1901, tvingas han och resten av personalen på Knickerbocker Hospital (förkortat the Knick) förbereda sig för en stängning av sjukhuset som ska ersättas av en ny byggnad längre upp på Manhattan. Oscarvinnaren Steven Soderbergh har regisserat samtliga avsnitt av den cinematiska serien som kräver hög toleransnivå för blodiga och motbjudande operationsscener.

Hela säsong 1 finns att streama på HBO Nordic. Det första av tio nya avsnitt i säsong 2 har premiär på Cinemax den 16 oktober och på HBO Nordic den 17 oktober. Här är den nya postern för säsong 2:

TheKnick_key-art