Lucy Liu i Stephen King-serien Later

Nästa Stephen King-bearbetning är i rullning. Den här gången handlar det om färska romanen Later. Lucy Liu ska spela huvudrollen i miniserien.

Det är Blumhouse Television som, enligt Deadline Hollywood, lyckats få tv-rättigheterna till Later som publicerades så sent som i mars förra året.

Romanen från den ständigt tv-aktuella skräckförfattaren handlar om ägaren till en litterär agent-byrå, Tia. Hon uppfostrar sin son på egen hand men hamnar på ruinens brant när hennes stjärnklient dör innan manuset är inlämnat till den bok som skulle ha fått byrån på rätt köl. Sonen Jamie har en övernaturlig förmåga att tala med de döda och kan efter samtal med den döda författaren förse sin mor med innehåll från boken. Hon publicerar sedan boken med stor framgång under författarens namn. Men denna förmåga kan också användas i onda syften. Tias flickvän, som är polis, listar ut vad pojken kan göra och snart tar han sig vatten över huvudet i den andliga världen, ungefär som Danny Torrance i The Shining.

Miniserien skapare Raelle Tucker (True Blood) har skrivit manuset till pilotavsnittet där Lucy Liu (Elementary) ska spela huvudrollen som Tia. Tucker i ett uttalande: “Later är skräckinjagande och känslomässig och underbart konstig – naturligtvis, det är ju Stephen King. Att bearbeta en av mina favoritförfattare någonsin, ihop med en fantastisk partner som Blumhouse, är en dröm som blivit verklighet.”

Blumhouse och Stephen King har också ett annat separat projekt ihop. Bearbetningen Mr Harrigan’s Phone, en av historierna i Kings antologi If It Bleeds, görs hos Netflix. Produktionen har precis avslutats med John Lee Hancock som regissör och Donald Sutherland och Jaeden Martell framför kameran. Det är däremot oklart vilken streamingtjänst som Later landar hos.