Allt närmare ny säsong av Derry Girls

Väntan har varit lång, men nu närmar sig inspelningen av säsong tre av Derry Girls. Det bekräftas av Bridgerton-aktuella Nicola Coughlan.

Den som längtar efter något gott längtar aldrig för länge. Så skulle man kunna säga om den irländska komediserien Derry Girls. Det gick bara några månader mellan den första och andra säsongen, men nu har det gått snart två år och ännu mer tålamod kommer att krävas för den som väntar på säsong tre.

Nu finns det i alla fall ett manus skrivet, och i dag har också en av skådespelarna, Nicola Coughlan, bekräftat på Twitter att den nya säsongen kommer att spelas in under detta år. ”Can confirm Series 3 of Derry Girls is filming this year and I cannae bloody wait”, skriver Coughlan som även är aktuell i Netflix succéserie Familjen Bridgerton där hon gör den minnesvärda rollen som Penelope Featherington.

Nicola Coughlan som Penelope Featherington i Bridgerton. Foto: Netflix

I Derry Girls spelar Nicola Coughlan Clare Devlin, en av skolkamraterna i Lisa McGees mycket underhållande komediserie om några familjer i Belfast på 1990-talet. Handlingen är lagom absurd, men samtidigt grundad i den högst seriösa historiska konflikten mellan IRA och Storbritannien.

Förutom Nicola Coughlan återvänder Saoirse-Monica Jackson som Erin Quinn, Jamie-Lee O’Donnell som Michelle Mallon, Louisa Harland som Orla McCool och Dylan Llewellyn som James Maguire.

Brittiska säsonger är korta så det finns forfarande bara tolv avsnitt av Derry Girls. Alla kan streamas på Netflix. När den nya säsongen kommer till brittiska Channel 4 och sedan till Netflix återstår att se.