Trailer: Stephen Kings The Outsider

Film- och tv-världen kan inte få nog av Stephen King. Med start i januari får vi se Ben Mendelsohn, Jason Bateman och Cynthia Erivo i HBO-serien The Outsider.

The Outsider bygger på en Stephen King-roman som kom ut så sent som 2018. HBO har precis släppt trailer och premiärdatum för skräckserien som inleds med att den lemlästade kroppen av en 11-årig pojke hittas i skogen i Georgia. Både vittnesmål och fingeravtryck pekar mot en av stadens mest populära invånare, läraren och coachen Terry Maitland. Kriminalpolisen Ralph Anderson, som själv sörjer sin egen son, leder mordutredningen. Han tar hjälp av den mer oortodoxa privatdetektiven Holly Gibney, vars förmågor han hoppas ska bidra till att förklara det oförklarliga.

Ben Mendelsohn (Bloodline) spelar Ralph Anderson och Cynthia Erivo, som även ska spela souldrottningen Aretha Franklin i antologiserien Genius, gör rollen som Holly Gibney. Mannen som tycks ha två ansikten, Terry Maitland, spelas av Jason Bateman (Ozark) som även regisserat de två första avsnitten.

I rollistan ingår även Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vázquez, Jeremy Bobb och Marc Menchaca.

Miniserien The Outsider består av tio avsnitt och har HBO-premiär den 12 januari, alltså i praktiken den 13 januari på HBO Nordic som inleder med ett dubbelavsnitt.

Skräckens mästare Stephen King är ständigt aktuell. Inte minst i tv-serieland. Den andra säsongen av Castle Rock har premiär på HBO Nordic den 24 oktober och just nu spelar Alexander Skarsgård och ett helt gäng meriterade skådespelare in CBS All Access-serien The Stand.