Julia Roberts ut – Jennifer Garner in

Julia Roberts har hoppat av. I stället ska Jennifer Garner spela huvudrollen i Apple-serien baserad på romanen The Last Thing He Told Me.

The Last Thing He Told Me är en färsk roman av den bästsäljande författaren Laura Dave som inte ens hade släppts när Apple i december förra året annonserade att det skulle göras en bearbetning till tv-serie.

Historien handlar om en kvinna, vars make försvinner efter att han lämnat en lapp om att hon ska skydda hans moderlösa 16-åriga dotter från ett tidigare förhållande. Styvdottern vill först inte ha något med henne att göra, men ett band växer fram mellan dem i jakten efter sanningen om deras försvunne make och far.

Laura Dave ska själv svara för manusbearbetningen tillsammans med maken Josh Singer.

Julia Roberts var tänkt för huvudrollen men har nu dragit sig ur på grund av en schemakonflikt. Hon ersätts av Jennifer Garner, för tv-publiken mest känd från 105 avsnitt av JJ Abrams-skapade thrillerserien Alias. Garner och Abrams återförenas för övrigt i ett annat Apple-projekt, en serie som ska baseras på Amy Silversteins memoarer My Glory Was I Had Such Friends.

Jennifer Garner ska även vara med och producera The Last Thing He Told Me ihop med bland andra Reese Witherspoon, känd för att via sitt produktionsbolag Hello Sunshine köpa rättigheterna till böcker med berättelser ur ett kvinnligt perspektiv. Det gäller även för The Last Thing He Told Me, som precis som flera andra Hello Sunshine-produktioner (inklusive The Morning Show och Truth Be Told), landat hos Apple TV.