11 heta nya serier med premiär i april

Seriepremiärerna radar som vanligt upp sig i april. Damon Lindelofs Mrs Davis, globala satsningen Citadel och Jennifer Garners The Last Thing He Told Me hör till de hetaste nya serierna.

Våren är alltid särskilt attraktiv i amerikansk television. Siktar man på att vara med i Emmy-racet är det då serien ska debutera eftersom den då både är i färskt minne och hinner visas inom kvalificeringsperioden som går ut den sista maj.

Här är de elva hetaste nya serierna med premiär i april:

Tricia Fukuhara som Nancy Nakagawa, Marisa Davila som Jane Facciano, Cheyenne Wells som Olivia Valdovinos och Ari Notartomaso som Cynthia Zdunowski i Grease: Rise of the Pink Ladies. Foto: Eduardo Araquel/Paramount+

Grease: Rise of the Pink Ladies. Paramount+, 6 april. År 1954, fyra år innan händelserna i den klassiska originalfilmen från 1978 med John Travolta och Olivia Newton-John, så bildades Pink Ladies. Eller som det formuleras i prequelseriens logline: ”innan rock’n’roll regerade, innan T-Birds var coolast i skolan, vågade fyra utstötta tjejer ha kul på sina egna villkor, och skapade en moralpanik som förändrade Rydell High för alltid”. Serien innehåller 31 nyskrivna originalsånger.

Allt börjar med en trafikincident för Ali Wong och Steven Yeun i Beef. Foto: Netflix

Beef. Netflix, 6 april. Komediserie med svärta där Oscarsnominerade Steven Yeun och Emmy-nominerade komikern Ali Wong hamnar på kollisionskurs efter en trafikincident. Deras karaktärer Danny Cho och Amy Lau kommer från helt olika världar, men när de låter ilskan bakom ratten borra sig djupt in i deras medvetande för att till slut uppta nästan alla tankar och handlingar så börjar deras liv vävas samman och deras “beef” påverka resten av deras liv och relationer.

Kathryn Hahn som Clare i Tiny Beautiful Things. Foto: Hulu

Tiny Beautiful Things. Hulu, 7 april. Cheryl Strayed och Reese Witherspoons Hello Sunshine startade sitt samarbete med Wild. När den bästsäljande essäkollektion från 2012 blir miniserie är det med Kathryn Hahn i huvudrollen. Författaren Clare kämpar med ett privatliv som är på väg att falla sönder och en karriär i nerförsbacke när hon motvilligt tar över den anonym frågekolumnen Dear Suger. Som Sugar blir hon en läkande kraft för sina läsare, men också för sig själv.

Nicolaj Coster-Waldau och Jennifer Garner i thrillerserien från Apple TV+.

The Last Thing He Told Me. Apple TV+, 14 april. Nikolaj Coster-Waldau spelar Jennifer Garners försvunne make i en thrillerserie som författaren Laura Daves baserat på sin färska bästsäljande roman med samma titel. Den försvunne Owen har lämnat en lapp där han ber Hannah att skydda hans moderlösa 16-åriga dotter Bailey (Angourie Rice) från ett tidigare förhållande. Tillsammans ger sig mor och styvdotter ut på jakt efter sanningen om deras försvunne make och far.

Betty Gilpin spelar nunnan Simone och Jake McDorman hennes rebelliska ex. Foto: Peacock

Mrs Davis. Peacock, 20 april. Betty Gilpin (Glow) spelar nunnan Simone, som ger sig in i en kamp med en allsmäktig och ondskefull AI, känd som Mrs Davis. Lost-skaparen Damon Lindelofs första serie efter Watchmen beskrivs som en episk kamp av bibliska och tekniska proportioner där tro ställs mot teknologi. Det har också sagts att science fiction-berättelsen kommer att ha en satirisk edge och fokusera på en värld där nästan alla beslut är baserade på algoritmer.

Ato Essandoh som Stuart Heyford och Keri Russell som Kate Wyler i The Diplomat. Foto: Alex Bailey/Netflix

The Diplomat. Netflix, 20 april. Politisk thrillerserie med Keri Russell (The Americans). Hon spelar karriärdiplomaten Kate Wyler, som skulle till Afghanistan men istället utnämns till amerikansk ambassadör i Storbritannien, ett jobb hon är mindre lämpad för. Kate Wyler måste både ta hand om diplomatiska krisförhandlingar och bygga strategiska allianser samtidigt som hon försöker hantera ett skakigt äktenskap med diplomatkollegan och politiska stjärnan Hal (Rufus Sewell).

Rachel Weisz som tvillingarna Elliot och Beverly Mantle. Foto: Amazon Prime.

Dead Ringers. Amazon Prime, 21 april. I David Cronenbergs originalfilm från 1988 spelade Jeremy Irons två tvillingar som inledde ett förhållande med samma kvinna. I den uppdaterade tv-versionen är det Rachel Weisz som spelar dubbla roller när huvudpersonerna i stället är tvillingsystrar. Elliot and Beverly Mantle är båda gynekologer och delar allting; må det vara droger, älskare eller den okuvliga viljan – inklusive att flytta de medicinska etiska gränserna.

Alycia Debnam-Carey följer upp Fear the Walking Dead med Saint X. Foto: Hulu

Saint X. Hulu, 26 april. Baserad på Alexis Schaitkins bästsäljare från 2020. Psykologiskt drama som försöker vända på det vanliga saknad flicka-upplägget. Historien berättas i flera tidslinjer och ur flera perspektiv. En ung kvinnas mystiska död under en idyllisk karibisk semester skapar traumatiska kedjereaktioner som många år senare drar in hennes överlevande yngre syster (Alycia Debnam-Carey) in i en farlig jakt på sanningen. Oklart när serien kommer till Disney+ i Sverige.

Elizabeth Olsen som Candy Montgomery. Foto: HBO Max

Love & Death. HBO Max, 27 april. Elizabeth Olsen (WandaVision) gör som Jessica Biel när hon gestaltar Candy Montgomery i en true crime-serie byggd på samma historia. Det var i Texas 1980 som hemmafrun Candy Montgomery till synes från ingenting brutalt mördade sin vän och granne Betty Gore med en yxa efter att ha sökt efter mer spänning i livet. Lily Rabe porträtterar Betty. Bettys make Allan spelas av Jesse Plemmons och Candys make Pat av Patrick Fugit.

Priyanka Chopra Jonas och Richard Madden som Nadia och Mason i Citadel. Foto: Amazon Prime

Citadel. Amazon Prime, 28 april. Priyanka Chopra och Richard Madden har huvudrollerna i bröderna Russos actionpackade spionserie. Den oberoende globala spionbyrån Citadel hade som uppdrag att upprätthålla trygghet och säkerhet för alla människor, men krossades av Manticore, ett mäktigt syndikat som styr världen från skuggorna. Originalserien är startskottet för en global franchise som ska följas av lokalt producerade serier med historier som kopplas till varandra.

Joshua Jackson och Lizzy Caplan inleder en farlig förbindelse. Foto: Paramount+

Fatal Attraction. Paramount+, 30 april. Glenn Close och Michael Douglas hade huvudrollerna i Fatal Attraction från 1987. I den nya tv-versionen är det Lizzy Caplan och Joshua Jackson som inleder en farlig förbindelse. I miniserien har perspektivet flyttats från Dan till Alex med ambitionen att utforska det tidlösa temat äktenskap och otrohet utifrån de moderna attityderna gentemot starka kvinnor, personlighetsstörningar och tvångstankar. Inget datum än hos Skyshowtime.