Trailer: Beforeigners säsong 2

Har Jack Uppskäraren återuppstått i Oslo? Frågan ställs i trailern för den andra säsongen av den norska HBO-serien Beforeigners.

Beforeigners var HBO:s första norska originalserie när den hade premiär i augusti 2019. Serien är en blandning av kriminalserie och science fiction där premissen är att det dyker upp människor från tre olika tidsepoker: stenåldern, vikingatiden och sent 1800-tal och att dessa människor – ”beforeigners” – inte har något minne av hur det har gått till.

Krista Kosonen. Foto: HBO Max
Nicolai Cleve Brosch. Foto: HBO Max

Oslos första multi-temporala polisteam tar i den andra säsongen sig an ett nytt ovanligt fall. En 1800-talskvinna hittas brutalt mördad och snart inser den utbrända polisen Lars (Nicolai Cleve Broch) och vikingakvinnan Alfhildr (Krista Kosonen) att de jagar svaret på en gåta med förgreningar både i andra länder och århundraden. Kan rent av Jack Uppskäraren ha gjort en tidsresa till dagens Oslo? Lars och Alfhildr inser snart att de bara kan lita på varandra om de ska lyckas hitta mördaren.

Hedda Stiernstedt. Foto: HBO Max

Svenska Hedda Stiernstedt (Vår tid är nu) spelar en ny karaktär, en mystisk spåkvinna. Andra nya namn i den internationella rollistan är Paul Kaye (Game of Thrones), Ann Akin (I May Destroy You), Jade Anouka (His Dark Materials), Billy Postlethwaite (Chernobyl) och Philip Rosch (The Alienist).

Den nya säsongen av Beforeigners har premiär på HBO Max den 5 december.