Podcast om maffiadrottning blir HBO-serie

Lena Dunham finns bakom kameran och Ruth Wilson framför när HBO ska göra tv-serie av en känd podcast. Wilson ska spela maffiadrottning i Mob Queens.

De flesta maffiaberättelser handlar om män. Men inte Mob Queens som är ytterligare en framgångsrik podcast som nu är på väg att bli tv-serie. HBO håller på och utvecklar en miniserie baserad på Mob Queens ihop med Lena Dunham, Ruth Wilson och Dennis Lehane, rapporterar Variety.

Serien ska berätta historien om maffiabossen Vito Genoveses andra hustru Anna. Hon var en del av dragshowscenen på 1930-talets Manhattan och bröt senare mot Cosa Nostra-koden när hon berättade om makens illegala affärer under skilsmässoförhören.

Lena Dunham ska skriva manus och producera ihop Dennis Lehane. Den senare har en hel del rutin från andra kriminal- och maffiaserier, bland annat Boardwalk Empire. Dunham, som är mest känd för att ha skapat Girls, ska även regissera.

Huvudrollsinnehavaren Ruth Wilson ska också vara med och producera. Wilson är känd från Luther och The Affair och är just nu upptagen med att spela in den tredje och sista säsongen av Dark Materials. Därefter är det dags att tackla rollen som italiensk-amerikansk maffiadrottning.