Julia Roberts i ny tv-roll hos Apple

Julia Roberts är redo för sitt andra tv-projekt. Hon ska spela huvudrollen i en ny Apple-serie från Reese Witherspoons produktionsbolag.

Julia Roberts är superstjärnan som slog igenom för 30 år sedan i Pretty Woman och vann en Oscar tio år senare för sin roll som Erin Brockovich. Först för två år sedan gjorde hon tv-debut i Sam Esmails Amazon Prime-serie Homecoming. Nu är hon redo för en ny tv-huvudroll.

The Last Thing He Told Me är en roman av bästsäljarförfattaren Laura Dave som ännu inte släppts. Den handlar om en kvinna, vars make försvinner efter att han lämnat en lapp om att hon ska beskydda hans moderlösa 16-åriga dotter från ett tidigare förhållande. Styvdottern vill först inte ha något med henne att göra, men ett band växer fram dem emellan i jakten efter sanningen om deras försvunna make och far.

Julia Roberts ska spela huvudrollen och producera serien ihop med bland andra Reese Witherspoon som är känd för att via sitt produktionsbolag Hello Sunshine köpa rättigheterna till böcker med berättelser ur ett kvinnligt perspektiv. Det gäller även för The Last Thing He Told Me, som precis som flera andra Hello Sunshine-produktioner (inklusive The Morning Show och Truth Be Told), landat hos Apple TV.