Julia Roberts aktuell för ny tv-serie

Julia Roberts kommer inte att synas i den andra säsongen av Homecoming. Däremot är hon aktuell för en ny Amazon-serie baserad på en färsk politisk roman.

Homecoming var filmstjärnan och Oscarsvinnaren Julia Roberts första ordentliga tv-roll. Amazonserien blev en framgång och gav Roberts en Golden Globe-nominering. Serien är förnyad för en andra säsong men Roberts som bara skrivit kontrakt för en säsong, kommer inte att finnas i rollistan när Homecoming återvänder. Hon är dock kvar som exekutiv producent vid sidan av regissören Sam Esmail.

Amazon vill dock gärna behålla sin stora stjärna även framför kameran och har erbjudit Julia Roberts huvudrollen i en tv-serie baserad på Jo Piazzas mycket tidsenliga politiska roman Charlotte Walsh Likes to Win, som kom ut så sent som förra året. Tanken är att Roberts både ska spela huvudrollen och vara exekutiv producent för miniserien.

Jon Robin Baitz, som skapade serien Brothers & Sisters, håller på och bearbetar romanen till tv-serie. Huvudpersonen i boken, Charlotte Walsh, beslutar sig i efterdyningarna av det chockerande presidentvalet 2016 för att lämna sitt Silicon Valley-jobb och flytta hela familjen till sin hemstad i Pennsylvania. Där ger hon sig in i racet för att bli delstatens senator.