Första Apple-teasern med Aniston

Apple TV+ har släppt först teaser och sedan trailer. Först ut på den nya streamingplattformen blir The Morning Show med stjärntrion Jennifer Aniston, Reese Witherspoon och Steve Carell.

Tv-hösten i streamingland ser mer spännande ut än någonsin. Netflix utmanas av jättar som Disney och Apple som båda lanserar egna streamingtjänster och satsar stort på egen originalproduktion.

Apple TV+ har länge skrutit om alla storstjärnor som anslutit sig till bolaget, men varit desto mer hemlighetsfulla om själva innehållet. Nu har äntligen en första teaser släppts för den serie som står först på tur och som är meningen ska sätta Apple TV+ på kartan direkt. Stjärnorna syns visserligen inte till i korridorerna men vi får i alla fall höra deras röster,

Vi visste att The Morning Show skulle utspela sig bakom kulisserna på amerikansk morgon-tv. Den första något kryptiska teasern avslöjar att det handlar om en dramaserie med höga insatser som tar sitt ämne, journalistisk integritet, på allvar. Känslan i teasern är mer Newsroom än Murphy Brown. Serien ska enligt den officiella taglinen följa de människor som hjälper Amerika att vakna upp på morgonen samt utforska de unika utmaningar som möter de kvinnor och män som dagligen går igenom denna tv-ritual.

Stjärntrion Jennifer Aniston, Reese Witherspoon och Steve Carell har de ledande rollerna i The Morning Show som redan har säkrat två säsonger hos Apple TV+. Aniston har gjort lite gästinhopp här och där genom åren, men det här är den populära stjärnans första riktiga roll i en tv-serie sedan Friends (Vänner) avslutades 2004. För Steve Carell är det första heltidsjobbet i en tv-serie sedan The Office slutade 2013. Reese Witherspoon har däremot varit väldigt aktiv inom tv-mediet på senare år, både som skådespelerska och producent. Witherspoon var en av stjärnorna i Big Little Lies, vars andra säsong nyligen kunde ses hos HBO Nordic, och spelar just nu in Hulu-serien Little Fires Everywhere ihop med Kerry Washington (Scandal).

Billy Crudup. Gugu Mbatha-Raw och Mark Duplass är tre andra kända namn i rollistan för The Morning Show.

Uppdaterat. Nu har även den officiella trailern landat:

https://www.youtube.com/watch?v=eA7D4_qU9jo

Fortfarande inget premiärdatum, men trailern ger en lite bättre bild av vad Apple-serien egentligen handlar om och vilken ton som gäller. När tittarna litar på att programledarna berättar sanningen, vad händer då när det visar sig att de inte alls varit ärliga? I efterdyningarna av skandalen kämpar morgon-tv-stjärnorna för att överleva.