Trailer: Little Fires Everywhere

Kerry Washington och Reese Witherspoon är stjärnduon som sparrar mot varandra i trailern för Little Fires Everywhere. Bästsäljaren blir tv-serie med premiär i mars.

Succéromanen av Celeste Ng gavs ut i USA 2017 och släpptes översatt till svenska (Små eldar överallt) så sent som förra året. Stjärnduon Reese Witherspoon och Kerry Washington, som också producerar tv-serien via sina respektive produktionsbolag Hello Sunshine och Simpson Street, medverkade på streamingtjänsten Hulus TCA-dag för att presentera det högprofilerade tv-projektet som bearbetats i samarbete med Ng.

Enligt Hulus officiella beskrivning är Little Fires Everywhere en berättelse om hemligheter och lögner, om identitet, intensiv moderskärlek – och faran med att tro att det går att undvika en katastrof genom att följa reglerna. Witherspoon spelar Elena Richardson, en välbärgad hustru, mor och reporter som även ibland hyr ut fastigheter, bland annat till Washingtons Mia, en ensamstående mamma som bär på en hemlighet från sitt förflutna.

Mia är invandrare och under TCA-panelen som refererats av bland annat Variety framgick att frågan om ras fick en ännu mer framträdande roll när Kerry Washington anslöt till projektet: ”Boken går på djupet när det gäller klass och sociala skillnader, jag tror att addera ras till detta gör berättelsen ännu rikare. Vi kliver bort från den här idéen om ras som vi har i det här landet – av svart och vitt – därför att vi också har att hantera asiatisk-amerikansk idenitet och immigrantidentitet”

Förutom Reese Witherspoon och Kerry Washington i huvudrollerna medverkar bland andra Rosemarie Devitt (Black Mirror) som Elenas bästa vän Linda McCullough, Joshua Jackson (The Affair) som Elenas advokatmake Bill Richardson och Megan Stott som deras dotter Izzy. Jesse Williams (Grey’s Anatomy) gör rollen som Joe Ryan.

Little Fires Everywhere har premiär på Hulu den 18 mars. Oklart i nuläget var serien kommer att kunna streamas i Sverige. En tidigare, mycket sprakande teaser, finns att se här.