Emma Stone i satirserien The Curse

Emma Stone följer upp Maniac med The Curse. Showtime har beställt en säsong av satirserien från Uncut Gems-bröderna Josh och Benny Safdie.

The Curse är Oscarsbelönade (La La Land) Emma Stones andra stora tv-åtagande efter Netflix surrealistiska satirserie Maniac från 2018. Även The Curse är satir men också komedi. Serien är skapad av bröderna John och Benny Safdie, kända mångsysslare som skådespelar, klipper, filmar, mixar och producerar sina filmer, senast den omdiskuterade Uncut Gems från 2019.

I The Curse ska Benny Safdie och Emma Stone spela ett nygift par. En misstänkt förbannelse vilar över deras förhållande när de försöker skaffa barn samtidigt som de medverkar i en problematisk tv-show. Nathan Fielder, medskapare av serien ihop med bröderna Safdie, har både en roll i serien och ska regissera. Alla fyra ovan nämnda, inklusive Emma Stone, ska också fungera som producenter för komediserien som beskrivs som genrebrytande.

”Intelligensen och slagfärdigheten hos den ojämförbara Emma Stone gör henne till den perfekta partnern till bröderna Safdies geniala hjärnor och den subversiva humorn hos Nathan Fielder. Tillsammans lovar det att leverera en banbrytande satir som är både oväntad och djupt mänsklig,” säger Showtimes vice president Amy Israel i ett uttalande.