August får svensk förstärkning i The Rain

DELA

Inspelningen av säsong två av The Rain har precis påbörjats. Med ett nytt svenskt ansikte på plats. Evin Ahmad gör Alba August sällskap i den danska Netflix-serien.

Den första danska originalserien, postakopalyptiska The Rain, blev så pass framgångsrik att serien fick förnyat förtroende av Netflix redan i slutet av maj, bara några få veckor efter premiären.

Om vi tolkar The Rains officiella twitterkonto rätt så inleddes inspelningen av säsong två i förra veckan.

25-åriga Alba August, som i februari utsågs till shooting star på Berlins filmfestival, har huvudrollen i The Rain. Johannes Bah Kuhnke medverkade också i den första säsongen av den danska Netflix-produktionen. Båda återvänder i säsong två och får då sällskap även av 28-åriga Evin Ahmad, som bland annat medverkat i SVT-serien Blå ögon och filmen Dröm vidare. Nya för säsongen är också danskorna Clara Rosager och Natalie Madueño.

I den första säsongen av The Rain hade det gått sex år efter att ett brutalt virus, som spridits med regnet, utplånat nästan alla människor i Skandinavien. Syskonen Simone och Rasmus (Alba August och Lucas Lynggaard Tønnesen), letade tillsammans med några andra unga överlevande efter livstecken i en värld utan civilisation.

I säsong två av The Rain fortsätter Simones jakt på ett läkemedel som kan rädda Rasmus från viruset som tagit över hans kropp. Men när viruset börjar förändra honom börjar de andra undra om det är Rasmus som utsätts för störst fara eller om det snarare är Rasmus som är ett hot mot världen.

Säsong två av The Rain har premiär någon gång under 2019.