Keira Knightley i historisk thrillerserie

Hon har medverkat i många perioddraman på film. Nu ska Keira Knightley kliva tillbaka i tiden igen – i en thrillerserie satt i 1920-talets New York.

Suzanne Rindells debutroman The Other Typist utkom 2013. Identitet, klass, besatthet och felriktat begär är framträdande teman i spänningsromanen som jämförts med F Scott Fitzgeralds klassiker The Great Gatsby.

Handlingen i The Other Typist utspelar sig i New York under förbudstiden på 1920-talet. I ett polishus tillbringar den tystlåtna och ordentliga Rose Baker sina dagar med att lugnt och sakligt registrera bekännelser från mördare och gangsters. Men när Rose får sällskap av en annan skrivmaskinist, den fängslande Odalie, finner hon en partner in crime, och de båda dras allt djupare in i en mörk och glamorös värld. När ett hemskt brott begås är det oklart vem av de två som varit mest förrädisk.

35-åriga Keira Knightley har skrivit på för att spela Odalie i sin första tv-roll på länge. Den brittiska skådespelerskan är redan van att klä sig i tidstypiska kläder från filmroller i bland annat Colette, Pride & Prejudice och Imitation Game. Vem som ska spela Rose är däremot inte klart.

Ilene Chalken (The L World: Generation X, Empire) ska skriva manuset till pilotavsnittet och fungera som showrunner och producent för Huluserien. Även Keira Knightley och Suzanne Rindell producentroller.