Ben Whishaw i Adam Kays skor

Ben Whishaw ska ta på sig läkarrocken. Britten ska spela huvudrollen när Adam Kays bästsäljande memoarer This is Going to Hurt blir tv-serie.

This Is Going to Hurt är ännu ett projekt inom ramen för partnerskapet mellan brittiska BBC och amerikanska AMC, som tidigare resulterat i uppmärksammade miniserier som The Night Manager och The Little Drummer Girl.

Komikern, författaren och före detta läkaren Adam Kay står själv för bearbetningen av sin bästsäljande debutbok. Enligt synopsis ska This Is Going to Hurt berätta den osminkade historien om en läkare verksam inom obstetrik och gynekologi och dennes väg uppåt i sjukhushierarkin. Serien kommer att visa både upp- och nersidorna med läkaryrket och samtidigt hylla de superstars som håller igång sjukhuset.

Den fiktiva versionen av författaren försöker desperat hänga kvar vid sitt privatliv, men 97-timmars arbetsvecka och ständiga liv-eller-död-beslut tar ut sin rätt. Adam spelas av Ben Whishaw som har synts i serier som The London Spy och A Very English Scandal och filmer som Mary Poppins och Bond-filmen Spectre.

“Ben är helt enkelt en av de bästa skådespelarna det här landet har producerat och en riktig nationalskatt. Det finns ingen som skulle kunna göra ett bättre jobb när det kommer till att spela mig”, har Adam Kay sagt i ett uttalande.