Mordfall när 13 Reasons Why återvänder

Netflix finner inte längre skäl att fortsätta den kontroversiella serien. 13 Reasons Why fjärde säsong blir också den sista. Men först ska ett mord utredas i säsong tre.

Många nyheter om 13 Reasons Why på en gång. Netflix har i en teaser släppt premiärdatumet för den tredje säsongen. Den 23 augusti är dramaserien tillbaka med 13 nya avsnitt.

Den här gången byggs hela säsongen upp kring ett mordfall. Den som mördats är en av seriens mer centrala karaktärer. Vem det handlar om avslöjas i den här teasern som bör undvikas av alla som ogillar spoilers.

https://www.youtube.com/watch?v=55TLU2c_0TQ

Samtidigt avslöjar Netflix har inspelningen av en fjärde säsong redan påbörjats – och att det också blir den sista. Under finalsäsongen kommer huvudkaraktärerna att ta studenten.

Dylan Minnette, Brandon Flynn, Justin Prentice, Alisha Boe, Christian Navarro, Miles Heizer, Devin Druid, Ross Butler, Timothy Granaderos, Anne Winters, Steven Weber, Brenda Strong, Amy Hargreaves och Grace Saif finns alla i kvar i rollistan.

13 Reasons Why skapade rubriker även för ett par veckor sedan. Då för att Netflix, två år efter premiären, beslutat att redigera om den mycket detaljerade och känsliga scenen från säsong ett där huvudpersonen Hannah (Katherine Langford) tar sitt liv. ”Vi har hört från många unga människor att 13 Reasons Why har gett dem mod att starta samtal om svåra frågor som depression och självmord och också fått dem att söka hjälp – ofta för första gången. Medan vi förberett lanseringen av säsong tre har vi blivit uppmärksammade på debatten som omger serien. Så efter att ha rådfrågat medicinska experter har vi tillsammans med seriens skapare Brian Yorkey och producenterna beslutat ett redigera om scenen i säsong ett där Hannah tar sitt liv”, har Netflix framfört i ett uttalande.