Alla säsong 4-trailrar för Black Mirror

Netflix har droppat trailer efter trailer inför säsong 4 av antologiserien Black Mirror. Den sjätte och sista, för det Star Trek-inspirerade avsnittet USS Callister, släpptes i dag.

Netflix blev 2015 nytt hem för den brittiska kultserien Black Mirror. Charlie Brooker fick då klartecken at producera tolv nya fristående avsnitt för streamingtjänsten. De första sex landade i oktober 2016 och fick överlag god kritik, toppat av det Emmy-belönade avsnittet San Junipero. De resterande sex har premiär den 29 december.

I dag landade trailern för USS Callister, uppenbarligen en hommage till Star Trek. Jesse Plumons (Fargo) är befälhavare. Cristin Milioti, Jimmi Simpson, Michaela Coel och Billy Magnussen medverkar också i detta avsnitt som Charlie Brooker har skrivit ihop med William Bridges. Toby Haynes regisserar.

Crocodile är den nya säsongens första avsnitt. Det är en psykologisk thriller som utspelar sig på Island i en nära framtid, då våra minnen inte längre är privata. En läkare (Kiran Sonia Sawar) försöker hjälpa en patient att gräva upp minnen från en ödesdiger bilolycka.

Arkangel heter det avsnitt som hittills uppmärksammats mest för att Jodie Foster suttit i registolen. Rosemarie Dewitt, Brenna Harding och Owen Teague är skådespelarna i ett avsnitt där det pågår något sorts experiment på barn. Ännu en typiskt mörk historia i den dystopiska sci fi-serien som utforskar teknologins baksidor.

Metalhead är Hannibal-regissören David Slades verk. Slade, känd även för filmen Hard Candy, har bidragit med sin signaturskräck i ett, tycks det i trailern, helt igenom svartvitt avsnitt. Maxine Peak spelar vad som synes vara en av få överlevande i en dystopisk värld.

Hang the DJ har regisserats av Tim Van Patten (Boardwalk Empire). Georgina Campbell, Joe Cole och George Blagden har de ledande rollerna. Handlingen kommer, enligt medskaparen Annabel Jones, att beröra den moderna dejtingkulturen och innehålla en hel del sex.

Black Museum spelades in sist av de sex avsnitten (oklart dock i vilken ordning avsnitten kommer att ligga i Netflix-kön). Colm McCarthy har regisserat det 90 minuter långa avsnittet som beskrivs som tre skräckhistorier i en. Bland skådespelarna återfinns Douglas Hodge, Letitia Wright och Babs Olusanmokun.

Här är också, slutligen, den officiella trailern för hela den fjärde säsongen av antologiserien Black Mirror, som alltså finns hos Netflix från den 29 december. För den som vill ladda upp inför premiären finns redan 13 fristående historier att kolla på direkt.