Förbjuden kärlek i Carnival Row

Orlando Bloom och Cara Delevingne spelar kärleksparet i Carnival Row. Amazon Prime tror så mycket på fantasyserien att den redan fått klartecken för två säsonger.

En neo-viktoriansk berättelse där fantasy möter kriminaldrama. Så ungefär har Carnival Row beskrivits. Cara Delevingne och Orlando Bloom spelar kärleksparet Vignette Stonemoss och Rycroft ”Philo” Philostrate som kommer från olika världar. Den ena är en mytisk varelse och den andra människa, vilket gör deras kärlek tabubelagd i en allt mer intolerant värld.

Kentaur, feer, troll och andra mytiska väsen har flytt från sitt hemland och försöker nu passa in i vår värld. De har tagit sig till staden The Burg och där skapat en egen enklav, men rasism och bigotteri gör livet svårt för Vignette och de andra immigranterna. Flera av dem blir hotade, slagna och mördade. Philo är den som ska utreda morden – vilket kan störa den sköra freden mellan människor och väsen. Precis som det låter handlar det om universella teman där paralleller kan dras till nutiden.

Amazon Prime har släppt två teasers där de två huvudkaraktärerna introduceras samtidigt som tittarna ges en inblick i den alternativa viktorianska värld där fantasyserien utspelar sig.

Här är teasern om Vignette Stonemoss (Cara Delevingne).

Och här är den om Philo (Orlando Bloom):

Carnival Row har premiär på Amazon Prime den 30 augusti. I veckan meddelade Amazon att serien redan också är förnyad för en andra säsong.