Cox och Madden gör serie av sci fi-podd

Den populära sci fi-podcasten From Now ska bli tv-serie med Brian Cox och Richard Madden som exekutiva producenter. Serien har landat hos Amazon.

Podcasten hade premiär i december förra året och hittade direkt en stor publik. En bidragande orsak var säkert att huvudrollerna görs av Golden Globe-vinnarna Richard Madden (Bodyguard) och Brian Cox (Succession).

Duon spelar i podcasten två identiska tvillingar som separerats av tid och rum. Handlingen tar fart när ett rymdskepp, som varit försvunnet i 35 år, plötsligt dyker upp i jordens orbit. När astronauten Edward Fitz (Madden) stiger ut ur skeppet ser han ut precis som han gjorde när han försvann. From Now är en berättelse om hur detta påverkar återföreningen med hans åldrande tvillingbror (Cox).

Huruvida Richard Madden och Brian Cox kommer att reprisera sina roller är i nuläget oklart. Klart är i alla fall att de två stjärnorna är inblandade i tv-projektet som exekutiva producenter. Samma duo som skapade podcasten, Rhys Wakefield (syntes i säsong tre av True Detective) och William Day Frank (Berserk), ska göra tv-bearbetningen.

Madden är för närvarande upptagen med att spela in Russo-brödernas globala spionserie Citadel, även det för Amazon, och Cox är just nu i New York och spelar in den tredje säsongen av HBO:s succéserie Succession.