Trailer: Konspiration till sjöss i Vigil

Polisen hamnar i konflikt med flottan i BBC:s konspirationsthriller Vigil. Den nya serien från Line of Duty-skaparna har fått en första trailer.

BBC beskriver Vigil som en adrenalinstinn thriller i en skugglik värld med höga insatser, skapad av Tom Edge och producerad av samma bolag som ligger bakom Line of Duty och Bodyguard.

Efter att en skotsk fisketrålare försvunnit mystiskt och en dödsfall inträffat ombord på ubåten HMS Vigil så blir polisen inkopplad. Men det blir ingen enkel resa för kriminalkommissarie Amy Silva och hennes yngre poliskollega Kirsten Longacre. När deras utredning borrar sig allt djupare in i en konspiration hamnar polisen på kollisionskurs med både flottan och den brittiska säkerhetstjänsten

Poliskollegerna spelas av Suranne Jones (Gentleman Jack) och Rose Leslie (Game of Thrones). De två hade sällskap av en lång rad namnkunniga skådespelare vid inspelningen i Skottland. Bland dem Shaun Evans (Endeavour), Anjli Mohindra (Bodyguard), Martin Compston (Line Of Duty), Paterson Joseph (The Leftovers), Connor Swindells (Sex Education), Adam James (Belgravia), Gary Lewis (His Dark Materials) och Stephen Dillane (Game Of Thrones).

Suranne Jones i Vigil. Foto: BBC

Suranne Jones: “Amy Silva är en briljant komplex karaktär, som kastas in i en mycket laddad situation där hennes auktoritet är försvagad. Vi får se hur hon navigerar det med sitt eget personliga trauma samtidigt som hon ifrågasätter sina relationer och livsval. Det känns fräscht och relevant”.

Thrillerserien i sex avsnitt har fått en trailer men inget premiärdatum. BBC har bara meddelat att Vigil kommer att få premiär senare under året.

ITV sköter distributionen utomlands. Vad det betyder för chanserna att serien kommer att gå att streama i Sverige, och i så fall var, återstår att se.