Brittiska Bodyguard snart till Netflix

Det politiska dramat Bodyguard blev en stor hit för brittiska BBC. Den 24 oktober kommer den första säsongens sex avsnitt till Netflix.

Thrillerserien Bodyguard utspelar sig i maktens korridorer. Richard Madden (Game of Thrones) spelar David Budd, en krigsveteran som lider av posttraumatisk stress och nu jobbar som livvakt inom en specialstyrka hos Londonpolisen. Budd slits mellan sina yrkesmässiga plikter och personlig övertygelse, vilket gör relationen spänd till den person han är satt att beskydda, den kontroversiella inrikesministern Julia Montague (Keeley Hawes).

Sophie Rundle spelar Vicky Budd, fortfarande gift men separerad från David Budd. Andra skådespelare som medverkar är Gina McKee, Paul Ready och Vincent Franklin.

När Bodyguard hade premiär hemma i Storbritannien i slutet av augusti blev serien omedelbart en tittarmässig framgång för BBC. Premiärsiffrorna var de bästa för en ny serie på tio år. Här är en händelserik trailer:

Jed Mercurio har skapat och skrivit manus till Bodyguard. Han ligger även bakom en annan populär BBC-serie, Line of Duty. Kriminaldramat, som utspelar sig på en antikorruptionsenhet,  väntas återkomma med en femte säsong nästa år, först på BBC och därefter på SVT Play.

Om det blir någon fortsättning på Bodyguard är oklart i nuläget. Enligt Mercurio hänger det på Richard Maddens tillgänglighet. ”Han är en riktig leading man. Och jag tror att den här rollen har placerat honom i strålkastarljuset för ännu större saker. Så rent praktiskt kanske vi måste arbeta runt detta, om vi nu har turen att få honom tillbaka”.