Trailer: Succession säsong 2

Förra sommarens mest uppmärksammade nya dramaserie är snart tillbaka. Den andra säsongen av Succession har premiär på HBO Nordic den 12 augusti.

Det har varit ett guldår för komedier. När Emmy-nomineringarna presenteras nästa vecka är konkurrensen i de kategorierna stenhårda. På dramasidan däremot har det inte sprakat lika mycket det senaste året. En av få breakout-serier är Succession, HBO-serien om en Murdoch-liknande mediafamilj, som hade premiär förra sommaren.

Snart får vi se om Jesse Armstrong (Oscarsnominerad för In the Loop) lyckas följa upp succén. Den andra säsongen tar vid där den första slutade. Den åldrande patriarken Logan Roy (Brian Cox), hans fru Marcia (Hiam Abbass) och resten av den dysfunktionella familjen Roy kämpar för att behålla kontrollen över sitt medieimperium Waystar Royco. Framtiden ser allt mer osäker ut när de ställs öga mot öga med ett annat familjekonglomerat, men det är deras förflutna som hotar att förgöra dem.

”The key here is to act like a happy family”, säger Logan Roy i den färska officiella trailern som är full av den skruvade familjedynamik som känns igen från den första säsongen. Roman (Kieran Culkin) utmanar sin äldre bror Kendall (Jeremy Strong) med en sarkastisk fråga om droger och Tom (Matthew Macfadyen) uttalar sig nedsättande om Greg (Nicholas Braun). Allt medan Logans enda dotter och yngsta barn Siobhan ”Shiv” Roy (Sarah Snook) är på plats och ”observerar”.