Stjärnduo i Russobrödernas spionserie

Priyanka Chopra och Richard Madden ska spela huvudrollerna i en actionpackad spionserie från bröderna Russo. Citadel är en global franchise-satsning.

Anthony och Joe Russo regisserade den omåttligt framgångsrika Marvel-filmen Avengers: Endgame, men har sedan dess inte gjort så mycket väsen av sig. Men nu tänker bröderna göra avtryck igen i Hollywood via ett samarbete med Amazon Studios.

Citadel beskrivs som en actionpackad global spionserie och kallas av Amazon för en multiserie, vilket i det här fallet betyder att det utöver den amerikanska tv-serien också kommer att produceras lokala versioner i länder som Mexiko, Italien och Indien.

Den amerikanska moderserien ska regisseras av Russo-bröderna, som nu valt den indiska Bollywood-stjärnan Priyanka Chopra Jonas (Quantico) och brittiska Golden Globe-vinnaren Richard Madden (Bodyguard) för huvudrollerna.

Ännu har inget sagts om vilka roller de ska spela. Inte heller har något avslöjats om handlingen eller ungefär när Citadel kommer att vara en färdig serie att presentera för Amazonpubliken.