Premiärdatum för Russobrödernas globala spionserie

Priyanka Chopra och Richard Madden har huvudrollerna i en actionpackad spionserie från bröderna Russo. Citadel är en global satsning med serier som produceras i flera olika länder.

Anthony och Joe Russo är mest kända för att ha regisserat en rad Marvel-filmer, inklusive den omåttligt framgångsrika Avengers: Endgame. Nu tänker bröderna göra avtryck igen i Hollywood. Denna gång via ett globalt tv-samarbete med Amazon Studios.

Bröderna Russo. Foto: Prime Video

Det var klart redan för tre år sedan att bröderna valt den indiska stjärnan Priyanka Chopra Jonas (Quantico) och brittiska Golden Globe-vinnaren Richard Madden (Bodyguard) för huvudrollerna.

Så här beskrivs handlingen: Det är åtta år sedan Citadel föll. Den oberoende globala spionbyrån med uppdrag att upprätthålla trygghet och säkerhet för alla människor krossades av Manticore, ett mäktigt syndikat som styr världen från skuggorna. Med Citadels fall fick agenterna Mason Kane (Richard Madden) och Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas) sina minnen raderade när de med nöd och näppe lyckades undkomma med livet i behåll. De har hållit sig gömda sedan dess, och byggt nya liv med nya identiteter omedvetna om sitt förflutna. Ändå till en natt då en av Masons före detta Citadel-kollegor, Bernard Orlick (Stanley Tucci), lyckas spåra upp honom. Orlick är i desperat behov av Masons hjälp för att förhindra att Manticore lyckas etablera en ny världsordning. Mason söker upp sin före detta partner Nadia, och de två ger sig ut på ett uppdrag som tar dem runt hela världen samtidigt som de kämpar med en relation byggd på hemligheter, lögner och farlig men odödlig kärlek.

Richard Madden som Mason Kane och Priyanka Chopra Jonas som Nadia Sinh. Foto: Prime Video
Stanley Tucci som Bernard Orlick. Foto: Prime Video
Leslie Manilla som Dahlia Archer. Foto: Prime Video

Amazon har meddelat att de två första avsnitten av Citadel blir tillgängliga på Prime Video den 28 april. Därefter släpps ett avsnitt i veckan.

Amerikanska Citadel är också början på en global franchise som kommer att följas av flera lokalt producerade serier med historier som är kopplade till varandra. Citadel-serier är redan på väg i Italien och Indien med regionala stjärnor som Matilda De Angelis, Varun Dhawan och Samantha Ruth Prabhu. 

Här är också den mycket actionpackade trailern:

Artikeln uppdaterad med trailer 2023-03-06.