Slutet nära för svenskarna i The Rain

Netflix första danska originalserie närmar sig sitt slut. The Rain med Alba August, Evin Ahmad och Johannes Kuhnke i ensemblen återvänder i augusti.

Alba August och Lucas Lynggaard Tønnesen spelar syskonen Simone och Rasmus som i två säsonger stått i centrum för den postapokalyptiska berättelsen i The Rain. Johannes Bah Kuhnke (Sten) har också varit med från starten av den danska Netflix-produktionen. I säsong två fick de sällskap av ytterligare en svensk, Evin Ahmad (Kira), som sedan dess också fått huvudrollen i den svenska Netflixserien Snabba Cash. Samtliga återkommer i den tredje och sista säsongen av The Rain.

Säsong tre av The Rain tar vid där den andra säsongen slutade. Flera år efter att regnet utplånat stora delar av befolkningen i Skandinavien, är Simone och Rasmus splittrade i frågan om hur de ska rädda mänskligheten. Rasmus vill att alla ska smittas med samma betaversion av viruset som givit honom övernaturliga krafter, medan Simone insisterar på att det måste finnas ett botemedel.

Den sista säsongen av The Rain består av sex avsnitt och har premiär den 6 augusti. Här är videon där datumet avslöjas.