Premiärdatum för Fargo säsong 4

Chris Rock leder ett kriminellt familjesyndikat i den nya säsongen av Fargo. Efter tre års väntan finns nu både en ny trailer och ett premiärdatum för säsong fyra.

Tre år har gått sedan den senaste säsongen av den lika bisarra som underhållande antologiserien som är en hommage till bröderna Coens film med samma namn. Efter två säsonger i relativ nutid och en däremellan som utspelade sig i slutet av 1970-talet så tar skaparen Noah Hawley denna gång tittarna tillbaka till 1950-talet. Geografiskt förflyttas berättelsen också för första gången från Minnesota till Missouri.

Två kriminella syndikat i Kansas City har på ett okonventionellt sätt slutit en mycket skör fred. Familjerna Cannon och Fadda har låtit sina yngsta barn byta familjer. Loy Cannon, som leder ett syndikat bestående av afroamerikanska immigranter, tvingas uppfostra sin rivals son som sin egen, men när den italienska maffiabossen oväntat dör så förändras allting. I synopsis beskrivs serien som en berättelse om immigration, assimilering och vad vi är beredda att göra för pengar. Som vanligt hamnar i grunden anständiga personer i situationer och omständigheter som på Fargo-vis är mer än vad de kan hantera.

Kabelkanalen FX Networks presenterade både premiärdatum och en ny trailer under sin TCA-dag i Pasadena. Där avslöjades också att FX-serierna framöver även kommer att streamas på kabelkanalen Hulu, som en effekt av att både FX och Hulu numera ingår i den mäktiga Disneykoncernen. I Sverige är det HBO Nordic som har rättigheterna. Säsong fyra lär komma till HBO Nordic den 20 april, dagen efter premiären i USA,

Rollen som Loy Cannon är specialskriven för Chris Rock. Bland övriga som medverkar i säsong fyra återfinns Ben Whishaw (Rabbi Milligan), Jessie Buckley (Oraetta Mayflower), Jack Huston (Odis Weff), Jason Schwartzman (Josto Fadda), Uzo Aduba (Zelmare Roulette),  Timothy Olyphant (Dick ’Deafy’ Wickware) och Andrew Bird (Thurman Smutney).

Chris Rock som Loy Cannon, ledare för det ena kriminella syndikatet.