The Night Manager till C More i februari

Det är Tom Hiddleston versus Hugh Laurie i The Night Manager som bygger på en spionroman av John Le Carré. Den 22 februari är det premiär på C More.

Danska Susanne Bier har regisserat miniserien The Night Manager som är ett samarbete mellan amerikanska AMC och brittiska BBC. Berättelsen är i tv-serien satt i nutid, men bygger på en bestseller från 1993 av spionromanernas mästare John Le Carré som i Sverige fick titeln Nattjänst. Faktum är det är första gången på över 20 år som en Le Carré-deckare bearbetas för tv.

Här är den officiella trailern:

Tom Hiddleston (The Avengers) spelar den före detta brittiska soldaten Jonathan Pine som är nattportier på ett lyxhotell när han rekryteras av en underrättelseofficer, spelad av Olivia Colman (Broadchurch). Hans uppdrag är att infiltrera den inre cirkeln i ett kriminellt vapenhandlargäng lett av den charmige men mycket våldsamme Richard Onslow Roper (Hugh Laurie, House).

Pines egen moral sätts på hårda prov i den farliga katt-och-råtta-leken med Roper. ”Vi lever i ett till synes transparent samhälle. Alla vet allt om varandra, ändå känns det som om det finns så många hemligheter upp på högsta nivå. Vi kommer alltid att vara nyfikna på vad som pågår bakom stängda dörrar och The Night Manager berör detta”, sa Hiddleston på AMC:s TCA-dag i Pasadena där han beskrev sin karaktär som en man som ser lugn ut på ytan men har ett turbulent och kaotiskt inre.

Underrättelseofficeren som spelas av en gravid Olivia Colman är man i boken. Tv-teamet behövde därför John Le Carrés godkännande för att förvandla Leonard Burr till Angela Burr. ”Som en del av moderniseringen av historien behövde vi en kvinna i maktposition”, förklarade exekutiva producenten Simon Cornwell.

Den danska regissören Susanne Bier (Hämnden, Pensionat Oskar) har regisserat samtliga åtta avsnitt: ”The Night Manager är en oerhört spännande thriller med stort känslomässigt djup. Att Hugh Laurie och Tom Hiddleston ska spela Roper och Pine är så nervkittlande för mig. Deras själfullhet, precision och skarpa humor kommer att förföra oss alla”, sa Bier inför inspelningen.

Miniserien, som består av åtta avsnitt, har premiär på streamingtjänsten C More den 22 februari.