Första bilderna: Keira Knightley leder spionserien Black Doves

Netflix har släppt de första bilderna från Black Doves, den brittiska spionserie som Keira Knightley både leder och producerar. Ben Whishaw och Sarah Lancashire har två andra viktiga roller.

Tre av Storbritanniens mest namnkunniga skådespelare bildar kärnan i Black Doves. Keira Knightly har sedan hon för 20 år sedan slog igenom i Skruva den som Backhem haft en framgångsrik filmkarriär. Ben Whishaw har blandat James Bond-filmer och andra framträdanden på bioduken med prisade tv-serier som This is Going to Hurt. Sarah Lancashire är en tv-favorit från Happy Valley, Last Tango in Halifax och senast HBO Max-serien Julia.

Keira Knightley i Black Doves. Foto: Netflix

I Black Doves spelar Keira Knightleys huvudkaraktären Helen Webb som av Netflix presenteras som hustru, mamma och professionell spion.

Helen har under ett decennium levt dubbelliv och skickat vidare sin politikermakes hemliga information till den organisation hon arbetar för, Black Doves. När Helens hemliga älskare Jason faller offer för Londons skugglika undre värld så tyder det på att hon själv också hamnat i allvarliga problem. Hennes chef Reed (Sarah Lancashire) skickar då Helens gamle vän, den dödliga men ringrostiga lönnmördaren Sam (Ben Whishaw), för att skydda henne medan hon utreder fallet.

Ben Whishaw i Black Doves. Foto: Netflix

Enligt Netflix blir det startskottet för ett högoktanigt äventyr med London under juletid och diplomatiska spänningar som kuliss. I en värld där förtroende kan leda till döden så finner de gamla vännerna varandra och förändrar varandras liv för evigt. Tillsammans avtäcker de en konspiration som kopplar ihop Londons undre värld med en geopolitisk kris och tvingas snart också ifrågasätta sina egna livsval.

Sarah Lancashire i Black Doves. Foto: Netflix

Black Doves har av Netflix presenterats som en av de serier som når tittarna under 2024. Inget datum är preciserat men de flesta tippar på slutet av året. Miniserien består av sex avsnitt.