The Little Drummer Girl till C More

The Little Drummer Girl med Alexander Skarsgård i en av huvudrollerna har fått ett svenskt premiärdatum. C More börjar streama spionserien den 13 december.

Som vi berättat tidigare följer amerikanska BBC och AMC upp framgångarna med The Night Manager med ett nytt gemensamt John Le Carré-projekt. Den här gången är det alltså Le Carrés roman från 1983, The Little Drummer Girl (översatt på svenska till Den lilla trumslagarflickan), som blir tv-serie. Här är den första teasertrailern:

Spiondramat är den hyllade sydkoreanska filmregissören Park Chan-wooks debut som tv-regissör. De tre viktigaste rollerna görs av Oscarsnominerade Michael Shannon (The Shape of Water), Bafta-nominerade stjärnskottet Florence Pugh (Marcella) och Emmy-vinnaren Alexander Skarsgård (Big Little Lies).

The Little Drummer Girl utspelar sig i slutet av 1970-talet och beskrivs som en spännande och explosiv historia om spioneri med höga insatser. Huvudpersonen Charlie (Pugh) är en brittisk skådespelerska som under en Greklandssemester träffar den mystiske Becker (Skarsgård), vars syfte är att rekrytera henne till den israeliska underrättelsetjänsten. Charlie dras in i en komplex spionhärva som styrs av hjärnan bakom hela upplägget, Kutz (Shannon).

Alexander Skarsgård och Michael Shannon i The Little Drummer Girl.

AMC har tidigare annonserat att miniserien kommer att sändas på den amerikanska kabelkanalen som ett event under en vecka i november med start den 19 november. Brittiska BBC har därefter offentliggjort ett ännu tidigare premiärdatum, den 28 oktober. Nu meddelar C More att miniserien blir möjlig att streama i Sverige i december.

De åtta avsnitten kommer att visas med start den 13 december, då de två första avsnitten blir tillgängliga. Avsnitt tre och fyra dyker upp den 20 december och de sista fyra blir tillgängliga på annandag jul, det vill säga den 26 december.

– Det är fantastisk roligt att C More ska visa en av höstens absolut mest omtalade och hypade serier, med Sveriges nu största filmstjärna i en av huvudrollerna, säger Sofie Schütt, inköpschef TV4 och C More.

Här är AMC:s officiella poster för The Little Drummer Girl: