Wynonna Earp räddad – får ny säsong

Ännu en nedläggningshotad serie med hängivna fans har räddats. Kraftigt försenad kommer nästa år en fjärde säsong av sci fi-western Wynonna Earp.

Serier läggs ned till höger och vänster, men några tycks ha fler liv än andra. Som Lucifer, One Day at a Time och nu senast Wynonna Earp. I Wynonna Earps fall har läget varit lite speciellt. Alla inblandade ville ha en fortsättning, kanalen Syfy hann till och med förnya kultserien för två nya säsonger, men studion IDW Entertainment har blött ekonomiskt och saknade helt enkelt pengar till en fjärde säsong.

Fansen som kallar sig Earpers har enträget hållit liv i kampanjen #fightingforWynonna och det har tagit sin tid men nu har parterna klurat ut en ekonomisk lösning. Ättlingen till den legendariska sheriffen Wyatt Earp kan därmed fortsätta sin kamp mot demoner och andra övernaturliga inslag som hotar människorna i Purgatory.

Melanie Scrofano gör rollen som den tuffa, men känsliga antihjälten Wynonna Earp som är en mästarinna på torra oneliners. Dominique Provost-Chalkey spelar systern Waverly, vars flickvän Nicole Haught (Katherine Barrell) utsetts till stadens sheriff. Den odödliga revolvermannen med den stora mustaschen, det vill säga Doc Holliday, spelas av Tim Rozon.

De två första säsongerna av Wynonna Earp finns på Netflix, den tredje bör vara på ingång. Säsong fyra skulle enligt det normala schemat ha kommit till Syfy i sommar, men fortsättning följer nu i stället nästa sommar.