Kabelkanal räddar One Day at a Time

I fyra månader har fansen kampanjat för en fortsättning av Netflixserien One Day at a Time. Nu kan de fira. En fjärde säsong av komediserien kommer nästa år.

Netflix har räddat serier som Lucifer och Designated Survivor undan nedläggning, men i det nya tv-landskapet kan även det motsatta ske. För första gången har en tv-kanal räddat en serie som levt sitt liv på en streamingtjänst.

Det handlar alltså om One Day at a Time som för fyra månader sedan fick yxan av Netflix. Sedan dess har showrunnerduon Gloria Calderón Kellett och Mike Royce gått i spetsen för kampanjen #SaveODAAT och bakom kulisserna jobbat intensivt för att hitta ett nytt hem – och nu har de lyckats.

Norman Lear-sitcomen får nytt liv hos Pop TV, en kabelkanal som ingår i CBS-koncernen och är mest känd för komediserien Schitt’s Creek. Pop TV har gett Sony Pictures Television klartecken för en fjärde säsong av den lika varma som underhållande komediserien om den kubansk-amerikansk familjen Alvarez. Justina Machado och den levande legenden Rita Moreno leder den samspelta ensemblen.

Om och i så fall var den fjärde säsongen kommer att kunna ses i Sverige är oklart. De tre första säsongerna av One Day at a Time kommer dock att finnas kvar på Netflix att upptäcka. Den utmärkta andra säsongen fick 4,5 stjärnor i vår recension som kan läsas här. Trailer för säsong tre finns här.