Premiärdatum för (halva) Wynonna Earp

De hängivna fansen har snart väntat i två år, men i juli är Wynonna Earp tillbaka. I alla fall med hälften av avsnitten i säsong fyra.

Säsong tre hade premiär sommaren 2018. Sedan fick produktionsbolaget ekonomiska problem och ett tag såg det ut som om Wynonna, Waverly och Doc Holliday gjort sitt för gott. Men efter en intensiv kampanj, där fansen bland annat köpte tid på de stora reklamskärmarna på Times Square i New York, räddades den kanadensiska sci fi-serien.

Inspelningen av säsong fyra började i vintras, men hann bara halvvägs innan covid-19 slog till. Därför är det nu bara halva säsongen, sex avsnitt, som utlovas när Wynonna Earp återkommer till kabelkanalen Syfy den 26 juli.

Wynonna Earp är en campy supernatural-western med stort hjärta där ättlingen till den legendariska sheriffen Wyatt Earp och hennes självvalda family kämpar mot demoner och andra övernaturliga inslag som hotar livet i Purgatory.

Melanie Scrofano gör rollen som den tuffa, men känsliga antihjälten Wynonna Earp som också är en mästarinna på torra oneliners. I den precis släppta trailern ger manusförfattarna en liten hyllning till Friday Night Lights via en typisk Wynonna-line: ”Clear eyes, full bra, can’t lose”. Trailern vänder sig också direkt till fansen som jobbat så hårt för att rädda serien.

I den nya säsongen har Earp-familjens förbannelsen brutits, men Wynonna måste klara sig utan sin magiska revolver Peacemaker när hon och gänget ställs inför den mest diaboliska fienden hittills.

De två första säsongerna av Wynonna Earp finns på svenska Netflix, den tredje borde också vara på väg. Däremot lär det dröja minst ett år innan den fjärde adderas till Netflix katalog.

De första Syfy-bilderna från säsong fyra på de fyra huvudkaraktärerna i Wynonna Earp:

Melanie Scrofano (Wynonna Earp) och Katherine Barrell (Nicole Haught). Foto: Syfy
Tim Rozon (Doc Holliday) och Dominique Provost-Chalkley (Waverly Earp). Foto: Syfy