Trailer: Rom com-klassiker som tv-serie

Mindy Kaling gör ett försök att återskapa 1990-talets rom com-känsla i sin nya tv-serie Four Weddings and a Funeral. Nathalie Emmanuel från Game of Thrones gör huvudrollen.

1990-talet var decenniet då den romantiska komedin regerade på bioduken. En av de största succéfilmerna från den eran var den brittiska komedin Four Weddings and a Funeral (Fyra bröllop och en begravning) med Hugh Grant och Andie MacDowell i huvudrollerna. Det är den filmen som är förlaga till den tv-serie som Mindy Kaling skapat, den första sedan The Mindy Project.

Four Wedding and a Funeral-serien följer på den nya vågen av romantiska komedier som framför allt Netflix spottat ur sig på senare tid. Filmer som Set It Up, To All the Boys I’ve Loved Before och Always be my maybe har bidragit till att ge rom com-genren ett uppsving.

Nathalie Emmanuel (Missandei i Game of Thrones) spelar den unga kommunikationschefen Maya som lämnar New York för att åka på ett bröllop i London, och för att återförenas med sina bästa vänner (Rebecca Rittenhouse, Brandon Mychal Smith och John Reynolds) från college. På resan dit möter hon Kash (Nikesh Patel) – som visar sig dejta hennes bästa vän.

Självklart bjuds det på flirtande, missade möten, stora förälskelser, påbörjade och avbrutna relationer, bröllop och tårar. Men även politiska förvecklingar. Och ja Andie MacDowell gör en cameo i trailern. Hugh Grant syns däremot inte till, istället skymtas Dermat Mulroney, en annan ikon från romcom-eran.

Four Wedding and a Funeral är en Hulu-serie i tolv avsnitt med premiär den 31 juli. Det är oklart om serien kommer till HBO Nordic, som är hem för många Hulu-serier, eller någon annan svensk streamingtjänst.

Apropå förlagan. I våras återförenades skådespelarna från succéfilmen till förmån för välgörenhetsorganisationen Red Nose Day för att spela in en miniuppföljare med Alicia Vikander och Lily James som den nya generationens bröllopspar. Här är ett klipp från den inspelningen: