Wynonna Earp hjältinna i ny Syfy-serie

Wynonna Earp går från serietidning till tv-serie. Wyatt Earps släkting ska slåss mot demoner i en sci fi-western på kanalen Syfy.

Beau Smith, som skapat flera serier med kända DC Comics-hjältar, ligger också bakom IDW-serien om Wynonna Earp. Emily Andras (Lost Girl, Killjoys) ska göra tv-serie av historien om den motorcykelåkande hjältinnan i modern western-miljö.

Enligt mytologin är Wynonna Earp släkt i rakt nedåtstigande led med den legendariske sheriffen Wyatt Earp. Men hans kvinnliga släkting slåss inte bara mot de vanliga samtida hoten utan även mot demoner och andra övernaturliga inslag.
”Jag är övertygad om att vi har någonting speciellt här: en supernatural-serie som frontas av en kvinna och med stora teman som förlåtelse, heder och svårigheten att definiera det goda och onda. Och inte att förglömma: en kickass motorcykelbrud som slåss mot fredlösa demoner”, säger Emily Andras i ett uttalande.

Huvudrollen som Wynonna Earp görs av Melanie Scrofano (Being Erica). Tim Rozon (Being Human) gör rollen som den legendariske bedragaren Doc Holliday. Shamier Anderson (Defiance) spelar en mystisk agent.

Science fiction-kanalen Syfy har beställt 13 timslånga avsnitt. Serien ska spelas in i Calgary och kommer att ha premiär i april 2016.

För den som gillar science fiction har Syfy mer på gång.
Childhood’s End. Baserad på Arthur C Clarkes klassiker. Premiär i december.
The Expanse. Baserad på en populär serietidning. Premiär i december.
Hunters. Baserad på Alien Hunter-serien av Whitley Strieber. Premiär 2016.
The Magicians. Baserad på på Lev Grossmans Young Adult-roman. Premiär 2016.
Hyperion. Bradley Cooper-producerad eventserie baserad på Dan Simmons Hugo Award-vinnande bestseller. Premiär troligen 2016.