Trailer: Säsong 2 av Wynonna Earp

Wynonna Earp fortsätter i säsong två av sci fi-western med samma namn sin kamp mot inre och yttre demoner. Inramat av ännu mer action att döma av den nya trailern.

”Still break a curse”, säger Wynonna Earp i slutet av den actionfyllda trailern. Förbannelsen hon syftar på har att göra med hennes mytomspunna släkting, den legendariska sheriffen Wyatt Earp. Enligt seriens mytologi är Wynonna släkt med Wyatt Earp i rakt nedåtstigande led och är den enda som kan använda den revolver som skickar tillbaka demonerna som vill hämnas på Wyatts släktingar. Historien bygger på en tecknad serie av Beau Smith och är bearbetad till tv-serie av Emily Andras (Lost Girl).

Wynonna_Earp

Wynonna Earp är en campy och lågbudgetproducerad men underhållande sci fi-serie med övernaturliga inslag och en kvinnlig antihjälte som är värd att lära känna. Melanie Scrofano (Designated Survivor) är perfekt i rollen som den tuffa, men känsliga Wynonna som är en mästarinna på torra oneliners. Dominique Provost-Chalkey spelar hennes syster Waverly, Shamier Anderson hennes black badge-kollega Dolls och Tim Rozon gör rollen som den odödlige Doc Holliday. ”Alla relationer som utvecklades under säsong 1 blir starkare och mer komplicerade i säsong 2. Och jag tror att det är den starkaste delen av vår berättelse, relationerna”, säger kanadensiskan Melanie Scrofano i en intervju med Calgary Herald.

Säsong 2 har premiär på den amerikanska science fiction-kanalen Syfy den 9 juni. Säsong ett finns på svenska Netflix, oklart när säsong 2 dyker upp hos streamingtjänsten.