Warhammer i stället för The Witcher för Henry Cavill

Han hoppade av The Witcher och Superman-comebacken blir inte av. I stället ska Henry Cavill leda en Amazon Prime-serie baserad på det populära figurspelet Warhammer 40 000.

I oktober meddelade Henry Cavill oväntat att han gjort sitt som Geralt av Rivia med den kommande tredje säsongen av Netflix fantasyberättelse The Witcher. För att få tid att återvända som den klassiska superhjälten Stålmannen trodde alla då, men sedan James Gunn annonserade att den nya DC-ledningen valt att gå en annan väg med Superman har Henry Cavill skiftat fokus till en ny franchise.

Amazon vann budgivningen om de globala film- och tv-rättigheterna för det populära figurspelet Warhammar 40 000 och har nu bekräftat att Cavill knutits till projektet som fortfarande befinner i ett tidigt utvecklingsstadium. Inga manusförfattare är ännu anlitade, men det handlar om en science fiction-historia som utspelar sig 40 000 år i framtiden, i en värld där människorna är fast i ett evighetskrig med utomjordingar och magiska väsen.

Henry Cavill är ett fan av spelet sedan tidigare och målar själv egna små krigsfigurer.

“Jag har älskat Warhammer sedan jag var pojke, vilket gör detta ögonblick väldigt speciellt för mig. Möjligheten att få leda det här universumet från dess födelse är en ära och ett ansvar. Jag kunde inte vara mer tacksam för allt det hårda arbete som lagts ner av Vertigo, Amazon Studios och Games Workshop för att få detta att hända. Ett steg närmare att förverkliga en nästan livslång dröm”, säger Cavill i ett uttalande.