Trailer: Henry Cavill i The Witcher

Vilka är monstren egentligen? Netflix har släppt den första trailern med Henry Cavill i rollen som häxkarlen Geralt av Rivia i fantasyserien The Witcher.

Kampen om att inta fantasytronen efter Game of Thrones trappas upp. HBO (och BBC) släppte härom dagen en fullängdstrailer för His Dark Materials. Netflix har nu svarat med att presentera den första trailern för The Witcher som beskrivs som en mer vuxen serie jämfört med Young Adult-berättelsen i His Dark Materials.

I trailern (ovan) som offentliggjordes på San Diego Comic Con (SDCC) möter vi en Henry Cavill långt från den tjusiga stålmannen i Man of Steel. Med långt vitt hår och ögonfallande make up ser vi honom som häxkarlen Geralt av Rivia utkämpa flera strider i en blek och våldsam värld.

Netflix visade också ytterligare tre klipp för Comic con-publiken bakom stängda dörrar. Enligt uppgift handlar det om en kampscen mellan Geralt av Rivia och ett antal soldater, en scen där Yennefer (Anya Chalotra), sitter på en strand med en död bebis bredvid sig och en scen där Ciri (Freya Allan) vandrar genom skogen, blir attackerad av dryader och förs till deras ledare.

Precis som Game of Thrones och His Dark Materials så bygger The Witcher på en populär litterär förlaga. Den polske författaren Andrzej Sapkowski har skrivit en serie romaner och noveller under samlingsnamnet The Witcher, i Sverige översatt till Sagan om häxkarlen. The Witcher har redan bearbetats till film, tv, tv-spel och serietidning. Det här är dock första gången som historien blir tv-serie utanför Polen.

Berättelsen i böckerna är förlagd på en namnlös kontinent dit alverna anlände först. Efter ett krig mellan alver och dvärgar försvann dvärgarna upp i bergen och alverna levde kvar på slätten och i skogarna. När människorna hundratals år senare koloniserade kontinenten skuffades de ickemänskliga ursprungsinvånarna undan i små getton. Sagan om häxkarlen utspelar sig efter det första stora kriget mellan Nilfgaard Empire och Northern Kingdoms.

I tv-serien är, enligt Netflix beskrivning, kontinenten i The Witcher ”där människor, alver, häxkarlar, gnomer och monster kämpar för att överleva och blomstra, och där gott och ont inte är så lätt att identifiera”.

Något premiärdatum för The Witcher har ännu inte offentliggjorts men som det brukar heta, ”coming soon”.