Reese Witherspoon leder ny komediserie

Det var många om budet, men till slut drog Amazon Prime Video det längsta strået. Reese Witherspoon ska leda den Ted Lasso-liknande komediserien All Stars.

Reese Witherspoon är via sitt produktionsbolag Hello Sunshine en maktfaktor i Hollywood. Nästa heta produktion är en komediserie, den första för Oscarsvinnaren som på senare tid haft ledande roller i två tv-serier, The Morning Show och Little Fire Everywhere, båda draman.

Amazon Prime Video har förbundit sig till två säsonger direkt av All Stars. Handlingen för tankarna till Apple TV:s hitserie Ted Lasso, men här handlar det om en före detta cheerleader som lurar sig över Atlanten för att börja undervisa i cheerleading i en engelsk skola och visa hur de kan bli stjärnor. Serien är löst baserad på historien om Andrea Kullberg som åkte från den amerikanska södern till Storbritannien för undervisa brittiska tonåringar i cheerleading-konsten.

Medskaparen av Crazy Ex-Girlfriend Aline Brosh McKenna är All Stars-seriens skapare och showrunner. För Hello Sunshine följer partnerskapet med Amazon på samarbetet kring musikdramat Daisy Jones & The Six som har premiär den 3 mars.

“Vi är jätteglada att fortsätta relationen med Reese Witherspoon och Lauren Neustadter med den här one-of-a-kind-komedin. Aline Brosh McKenna pitchade allt – originalitet, en ikonisk huvudperson och en massa kul. Där finns också hopp, uthållighet och att vara sann mot sig själv, ämnen som går att relatera till överallt”, sägerJennifer Salke, chef för Amazon och MGM Studios.